Дербито между ЦСКА и Левски завърши при резултат 1:1 и не се размина без сериозно напрежение на Националния стадион "Васил Левски". Феновете на двата отбора се замеряха със сигнални ракети и бяха предупредени да спрат, тъй като двубоят може да бъде прекратен.

В края на първата част към сектора със запалянковци на "червените" полетяха сигнални рекети, които доведоха до бурни реакции и разправии с полицията.

Неколкократно феновете на Левски бяха предупредени да преустановят хвърлянето на сигнални ракети посока съперника. След призивите, на стадиона се чу, че ако това нещо не бъде прекратено, то срещата между двата тима може да бъде прекратена.

В последствие голям брой полицейски лица обградиха „сините“ фенове. В последствие и феновете на символичните домакини решиха да "отговорят" на своя съперник, а призивите на дикторa продължиха в хода на почивката между двете полувремена.

Все пак до това не се стигна, но грозните сцени накараха мнозина да напуснат стадиона, заради притеснения за безопасността си. През второто полувреме и двете агитки запалиха димки, а до искри се стигна и между футболистите на терена. 

Вижте как "Васил Левски" се превръна в бойно поле.