Отборите на Спартак Варна и ЦСКА 1948 изиграха изключителен мач в морската ни столица, а трите точки останаха неподелени след фамозно зрелище на стадион „Спартак“ - 3:3. И шестте попадения във Варна паднаха през втората част, като столичани трябваше да наваксват солиден пасив.

Първо в 58-ата Луан да Силва даде аванс на „соколите“ след отлично изработен гол след статично положение, а Евандро удвои актива на домакините 12 след това. И сякаш всичко бе загубено за „червените“, но гол на Елитон Джордж в 76-ата намали пасива им, а пет след това Роберто Хименес си реализира досаден автогол, за да може ЦСКА 1948 да изравни.

Гостите се втурнаха в търсене на победен гол, но вместо това Евандро в добавеното време на срещата отново дръпна напред в резултата „сините“ в 93-ата. Само 100 секунди след това обаче Георги Русев порази груба грешка в защитата на спартаклии, за да спечели точката при втората визита на ЦСКА 1948 във Варна, след като преди броени дни тимът спечели също толкова при гостуването на Черно море.

Точката направи така, че Спартак остава на последното място в efbet Лига, но вече със 17 пункта, като със сигурност тимът съжалява, че не завоюва трите при това си домакинство. ЦСКА 1948 пък е трети с 59 точки, на осем пред четвъртия Левски, ала „сините“ са с мач по-малко.


Отзивите след мача:

Херо беснее след пропуснатата победа: Такива простотии не съм виждал!

Тодор Янчев: Луд мач, но съм доволен от волята на отбора


След припряно начало от двата отбора, първата опасност в срещата дойде в 17-ата минута. Ивей Ромееш беше изведен отлично в наказателното поле на столичани, а Грънчов не се ориентира добре, но ударът на Ромееш беше неточен. Постепенно "соколите" притиснаха своя съперник, като е ясно, че те търсеха повече трите точки. В 24-ата минута Евандро центрира отлично в наказателното поле на ЦСКА 1948, но Роберто Хименес попречи на Луан да засече по-добре топката и тя излезе аут.

start-photo.bg
21 снимки

Две след това Евандро трябваше да получи в наказателното поле, но бразилецът хитро пропусна топката, с което залъга Даниел Наумов. Тя отиде към Виктор Митев, който стреля от малък ъгъл, а тя се отби в десния страничен стълб на ЦСКА 1948 и столичани оцеляха в тази ситуация.

До края на полувремето се откриха възможности пред Радослав Кирилов и Георги Русев, но крилата на "червените" не бяха достатъчно точни и не реализираха. В 53-ата Георги Русев даде отличен пас вдясно на наказателното поле към Радослав Кирилов. Крилото отигра топката от воле, за да се види намеса на Иван Дичевски - корнер за ЦСКА 1948.

LAP.bg
32 снимки

Десет след подновяването на играта през втората част Георги Русев се понесе по левия фланг и изведе отлично непокрития Педриньо вдясно от вратата на Дичевски. Бразилецът се засуети кога да стреля, а накрая ударът му беше много лош - аут. В 58-ата Виктор Митев се справи със Стив Фуртадо и комбинира в наказателното поле на ЦСКА 1948 Ивей Ромееш. Бившият играч на Етър стреля, но Сидклей с блестяща намеса блокира удара му и прати топката в корнер. След корнера топката беше дадена към Румен Руменов, а №10 предостави отлично топката за Луан на границата на вратарското поле. Оттам бразилецът беше категоричен с мощен удар и откри за "соколите".

ЦСКА 1948 тръгна в преследване на изравнителен гол в морската ни столица след регистрирания такъв в своята врата. След 68 минути игра Георги Русев беше изведен вляво и той добре пое топката, елиминирайки Белоусов. Русев стреля към вратата на Дичевски, който тръгна да излиза, но за негово нещастие топката не намери очертанията на варненската врата.

В 70-ата варненци удвоиха своята преднина, след като те нанесоха удар към вратата на Наумов чрез Ивайло Климентов. Бранител на ЦСКА 1948 блокира удара, а топката тръгна към Виктор Митев, който опита пас към Евандро. Сидклей чукна топката в крака на Евандро, след което тя се запъти към вратата на столичани - 2:0.

В 74-ата Русев подаде към Колев, който беше с гръб към вратата на Спартак. Нападателят пусна към резервата Светослав Диков, чийто удар беше спасен от Дичевски. Две след това гостите намалиха пасива си. Георги Русев центрира отлично в наказателното поле на Спартак, а Елитон завърши отлично с глава, но при удара нанесе такъв и по главата на Карамоко, след което попадението сякаш беше отменено. След кратко суетене все пак голът беше зачетен - 1:2.

Изравнителният гол за "червените" при визитата дойде след още само 4 минути игра.  Георги Русев овладя отляво и елиминира отлично бранител на Спартак. Последва перфектно центриране пред вратаря Дичевски за Алекс Колев и Диков, но Хименес опита да изчисти с глава, но прати топката право във вратата на "соколите" за 2:2.

Столичани тръгнаха да търсят пълния обрат в срещата и обградиха изцяло наказателното поле на варненци. В последната минута от редовното време Иван Йорданов комбинира с Денис Баланюк, а украинецът овладя и шутира, но доста неточно. В третата минута от добавеното време от рефера Тодоров - Спартак ликуваше. Домакините успяха да накажат атакуващите действия на ЦСКА 1948, а Лерой Микелс беше изведен вдясно по нападението на "соколите". Грънчов покри линията на засадата а резервата пусна изключителен пас към Евандро, който отблизо отново поведе Спартак напред.

И докато те виждаха вече победата, то груба грешка в отбраната на "соколите" беше наказана, след като Георги Русев порази Иван Дичевски за крайното 3:3.

FT / СПАРТАК ВАРНА - ЦСКА 1948 3:3

1:0 Луан (58)

2:0 Евандро (70)

2:1 Елитон (76)

2:2 Хименес (81-автогол)

3:2 Eвандро (90+3)

3:3 Русев (90+5)

Рефер: Станислав Тодоров

Стадион: "Спартак" (Варна)

Състави:

Спартак Варна: 21. Иван Дичевски (К) – 17. Александър Белоусов, 66. Александър Цветков, 22. Роберто Хименес, 6. Луан, 11. Виктор Митев – 82. Иван Йорданов, 10. Румен Руменов – 14. Ивей Ромееш, 12. Евандро, 27. Денис Баланюк

Резерви: 1. Стефан Петков – 3. Бен Карамоко, 7. Лирой Микелс, 8. Ивайло Климентов, 20. Нейтън Олдър, 45. Даниел Начев

Треньор: Димитър Димитров

ЦСКА 1948: 29. Даниел Наумов (К) – 19. Стив Фуртадо, 44. Ангел Грънчов, 14. Елитон, 16. Сидклей – 39. Парвиз Умарбаев, 58. Октавио – 99. Радослав Кирилов, 10. Георги Русев, 8. Педриньо – 9. Александър Колев

Резерви: 33. Генадий Ганев – 4. Ангел Лясков, 6. Карлос Охене, 7. Марио Топузов, 22. Реян Даскалов, 24. Лазар Марин, 28. Емил Ценов, 45. Преслав Антонов, 55. Светослав Диков

Треньор: Тодор Янчев