Една от легендите на Лудогорец – Вандерсон, изигра последния си мач на „Хювефарма Арена” при победата с 1:0 над Черно море. Бразилецът заяви, че си тръгва със смесени чувства от Разград.

„Смесени чувства, момент с голямо щастие и голяма тъга. Много съм щастлив, че останах тук 8 години и спечелих много титли. Направих история с този клуб. Тъжен съм, защото оставям много приятели. Обичам България, Лудогорец, Разград. Винаги ще ги нося със себе си през целия си живот. Това е моят втори дом", започна бразилецът.

"Много любими голове имам тук. Този, който смятам, че винаги ще нося, е този срещу Стяуа, както и трите гола срещу Цървена звезда". 

"В личен план всичко се промени. Осъществих мечти, които никога не смятах, че ще осъществя. Искам да благодаря на Господ, всички в клуба, всички, които ме подкрепяха. Тръгвам си оттук, но България винаги ще е в сърцето ми", продължи той.

"Това, което видях в нашия треньор, освен, че е добър, има и добро сърце. Всичко хора, които имат добро сърце, със сигурност ще имат добро сърце. Тръгвам си с добро сърце. Винаги съм вярвал в Господ. Ако не вярвах в Господ, нямаше да премина през всички трудности. Имах контузия на лявото коляно, върнах се да играя, загубих баща си, а след това имах нужда от втора операция. Благодаря на Господ, винаги ще благодаря на Господ", добави бразилецът. 

"Много е трудно да говоря за Лукоки в този момент. Когато разбрах, че е починал, плаках много. Той беше човек, който винаги се усмихваше. С добро сърце. Когато е при Господ, всичко с него ще е наред", завърши Вандерсон.