Валери Божинов започва обучение в прочутата италианска футболна школа в Коверчано. Това обяви пред Gong.bg бившият национал на България. 

Божинов ще изкара курса за спортен директор, който има за цел да подготви своите кадри за управленска и административна работа във футболен клуб или федерация. 

Обучението на Божинов ще започне на 14 ноември. След като завършат в Коверчано, курсистите получават диплома за спортен директор, а имената им влизат в специализиран регистър. За подготовката отговаря легендарният полузащитник на Милан Деметрио Албертини, който е шеф на техническия сектор към Италианската футболна федерация.

"Започвам обучение в италианската школа Коверчано. Имам желание да се развивам и затова предприех тази стъпка. След като завърша, ще мога да стана спортен дикектор. В академията ще се срещам с много хора, ще се учим и ще споделяме опит. В България доста неща трябва да се подобрят. Всички отбори трябва да имат хубави стадиони и тренировъчни база. Такива като на Лудогорец. Там собствениците са осигурили перфектни условия за работа. Надявам се и моят любим Левски да има подобни условия. И, разбира се, всички останали български клубове. Ще вървим напред, ако бъдем сплотени и си помагаме. Държавата трябва да обърне по-сериозно внимание на спорта", заяви Божинов пред Gong.bg.