Нападателят Валери Божинов обяви ексклузивно пред Gong.bg новия си отбор. Той заяви, че утре пътува за Италия, където ще мине медицински прегледи и след това ще подпише с Катания.

Божинов не пропусна да поздрави феновете на Левски, които се активизираха в подкрепа на клуба.

"Може да се каже, че вече имам нов отбор. Утре пътувам за Италия, за да премина медицински прегледи в Катания. След това ще подпиша договор с този популярен отбор. Всичко стана доста бързо. Обади ми се братът на треньора и ми каза, че много ме искат. Все пак аз го познавам от Парма и Лече. Каза ми, че на мачовете на отбора има по 10-15 хиляди души и аз ще вдигна още повече интереса. Нищо, че в момента отборът се намира в Серия "С". Това е голям клуб. За трансфера помогне и бившият ми мениджър Джери Паломба", заяви Божинов.

"Поклон пред "Синя" България заради това, което прави за Левски. В този тежък за клуба момент за пореден път стана ясно, че Левски е над всичко и всички. Обичам феновете на Левски. Очаквам моят любим отбор да победи ЦСКА", добави нападателят

"Какво означава дали имам амбиции отново да играя за България? Готов съм, стига Дерменджиев да прецени. Това е негово решение. Аз като българин много искам България да се класира на Европейското първенство", завърши Божинов.