Старши треньорът на Ботев Пловдив Азрудин Валентич говори при завръщането на тима в България от краткия подготвителен лагер в Дубай. Там „канарчетата“ изиграха две контроли - срещу Легия Варшава (0:2) и Зенит (2:2).

Наставникът на „канарчетата“ сподели вижданията си след подготовката и заяви, че иска още нови попълненя.

„Имахме прогрес през цялото време. Имахме невероятни условия в Дубай. И двата мача, които изиграхме, се представихме добре. Първият го загубихме, изпуснахме няколко шансове. Вторият мач се представихме по-добре в завършващата фаза. През второто полувреме играхме добре срещу Зенит. Виждам прогрес в играчите постоянно. Момчета разбират все по-добре и по-добре тактическите указания, работят здраво и е нормално да имаме възможността да играем по-добре. Имаме три седмици и половина до началото на втория полусезон, трябва да продължим да работим, да се нагодим към времето тук и се надявам да нямаме контузени или заразени играчи, защото това се случва. Чувствам се добре, харесаха ми нещата, които видях по време на подготовката, качеството по време на тренировките и по време на мачовете. Надявам се да продължим с този професионализъм и с тази дисциплина“, заяви Валентич при завръщането на отбора в България.

Официална "Facebook" страница на Ботев Пловдив - www.facebook.com/Botev.Plovdiv
9 снимки

„Работим по трансфери. Не е тайна, че искаме да доведем нови двама футболисти. Искаме да отговарят на нашия профил, но дори и да не стане се радвам на тези, които имам. Балтанов работи много добре, особено през втората седмица. През първите няколко дни имаше малко проблеми, не беше на нужното физическо ниво, но през втората седмица работи много добре. Винаги, когато се включва, помага с опита и поведението си. Сега предстоят три дни почивка и след това ще говорим за него за договор“.

„Коронавирусът може да се случи на всеки, живеем в такива времена. Имаме двама от отбора болни. Не е коректно да казвам кои са, единият е играч, другият е от щаба. Чувстват се добре, така че позитивното за тях е, че ще се радват на още една седмица в Дубай“, пошегува се босненецът.

„Ще играем срещу добри тимове, ще трябва да работим, за да запазим второто или третото място. Имаме добър тим, играем добре. Чувства ме, че сме близо до Европа, работим здраво, имаме добър отбор и играем добре. След всяка седмица сме все по-добре и си поставяме все по-високи цели”, допълни още треньорът на „канарчетата“.

Накрая Валентич коментира рязката смяна на метеорологичните условия от топъл Дубай в студена България:

„Вчера си говорихме с момчетата, че днес всички трябва да си стоят вкъщи, да почиват, да хапват и да спят. Утре е добре да се разходят малко, а във вторник да останат по-дълго навън, поне един час, за да се адаптират по-бързо към климата“, завърши треньорът на Ботев.