Кризата в Ботев Пловдив няма да продължи вечно, сигурен е старши треньорът Азрудин Валентич след второто поражение за неговия отбор от началото на сезона. Днес "канарчетата" отстъпиха с 2:3 в гостуването си на Ботев Враца.

„Ще се върна месец и половина по-рано. Тогава имаше повече щастие у нас заради това, което постигнахме миналия сезон. След последния мач имах среща с хората, играчите, феновете за това какво предстои през следващия сезон. Не беше добра ситуацията и с Тодор Неделев, липсват играчи, но работим, за да се подготвим. Другият проблем е сгъстената програма за нас. Трябваше да спечелим заради загубата в първия кръг, но не успяхме да вземем и точка. Трябваше да покажем максималното. Ние трябва да вярваме в това, което правим. Всичко може да се промени. Сега ще кажа пред всички, че Ботев Пловдив може да играе в топ 6 и да продължи далеч за Купата. Това са нашите цели и можем да го направим“.

Антон Узунов
72 снимки

„В това време, в което играхме, не показахме най-доброто, на което сме способни. Първото полувреме играхме слабо. Може би не показахме най-доброто. Допуснахме два гола. Второто направихме промени и вкарахме два бързи гола. Имахме възможност да затворим мача, но не се случи. Имахме възможност и да спечелим, но това не се случи“.

„Секулич не е готов, но го включих, защото знаех, че може да вкара гол. Той е с 11 тренировки, което не е достатъчно. Когато нямаш 6 играчи в стартовата 11-ка, е трудно. Трябва играчите да вярват в своите качества и да се справят в такива мачове. Това е моята работа - да ги провокирам да повярват“, заяви Валентич след двубоя.