Треньорът на Ботев Пловдив Азрудин Валентич бе много щастлив след победата на отбора му срещу Левски с 2:1 на „Герена”. Валентич призна, че е показал балканския си характер преди мача спрямо играчите, които са отговорили по най-добрия възможен начин.

„Когато видях резултата от Царско село и Черно море, казах на играчите си, че това е мач за престиж. Левски вече не може да гони седмото място и трябваше да сме готови за интензивна преса срещу съперника. В последния мач направиха 2:2 тук и бяхме близо до победата. Днес бяхме страхотни през второто полувреме. Левски загуби увереност след двата бързи гола и просто се наслаждавах. Тези три точки са за всички хора, които работеха в Ботев преди нас, за всички фенове на отбора. Трябва да се насладим на този исторически момент”, каза Валентич.

„Показах пред този отбор моят балкански манталитет. Казах им, ако сгрешите – грешите. Това прави футбола по-интересен. Трябва да сме агресивни, бях такъв към играчите и те реагираха по най-добрият начин. Не искам да търся алиби за представянето ни, но преди паузата за националните отбори коронавирусът ни съсипа. От гледна точка на треньорите и от футболистите. Загубихме увереност, но това е Ботев Пловдив. Трябва да бъдем единни. Ако искаме да печелим и вървим напред, това трябва да е. този клуб има огромен потенциал. Мисля, че тези три точки могат да ни дадат тонус и да завършим сезона с позитивно чувство”, каза Валентич.

„Това е Ботев, който искам да виждам. Всичко опира до професионализма. Футболът е заради отношението към тренировките, мачовете. Искам да виждам това отношение”, завърши треньорът на Ботев Пд.