Треньорът на Ботев Пловдив – Азрудин Валентич, говори преди старта на лятната подготовка на отбора. Специалистът обяви, че целта пред тима през следващия сезон е спечелването на SESAME Купа на България.

Валентич обяви, че очаква Тодор Неделев да надгради в представянето си през предстоящия сезон.

Антон Узунов
14 снимки

 „Започнахме с първия етап. Събрахме отбора на вечеря и им показахме как ще протече подготовката. Направихме няколко теста. В неделя заминаваме за Турция, където ще протече втората част от подготовката. Ще сме на същото място от миналата година. Ще имаме само две контролни срещи там. Искаме натоварванията да са каквито през сезона. Последният трети етап е вкъщи. Последната седмица от подготовката ще е и първият официален мач” започна наставникът.

„Няма как да привлечем играч без да го видим на живо. Важно е да го видим на терена. На проби има ляво крило на 19 години”, разкри той.

„През първия сезон трябваше да спася отбора от изпадане, през втория място в топ шест, а през следващия – място в Европа и спечелване на трофей – Купата на България. Ще имаме втори отбор, защото искаме да дадем шанс на футболисти от академията. Въпросът за младите играчи е към футболния съюз”.

„Разполагаме с най-добрия български играч – Тодор Неделев. Очакваме той да надгради през следващия сезон. Димитър Тонев е най-добрият млад футболист. Той е перфектната алтернатива на Неделев. Успяхме да го задържим без контузии през последните шест месеца и очакваме повече от него. Ще му се даде повече шанс”, сподели Валентич.

„Джак Лейн беше под наем, наемът му изтече. С Пунчец също имахме договорка до лятото, но реши, че има по-голяма алтернатива. Изключително съм доволен от характера и професионализма на Лъчезар Балтанов. Инициативата е в него, искаме да го запазим“, каза още треньорът.