Азрудин Валентич трудно скриваше усмивката си след  победата на Ботев Пловдив с 2:1 срещу Берое. която донесе на отбора квота за Лигата на конференциите.

"Много съм горд и щастлив от постигнатото, но и изключително изморен. Беше много интензивен сезон. Всеки мач беше важен. Имаше изключителна конкуренция с Левски и Черно море през втората част от сезона. 

Когато всичко опре до един мач, психологически е много тежко. Заслужавахме да победим днес. Не искам да казвам дали сме били по-добри или не, но най-важното е, че видяхме какво направихме за сезон и половина. От един клуб без бъдеще и финанси, Ботев ще играе в Европа и спечели бронзов медал. Когато ние дойдохме, честно казано хората тук не бяха щастливи. Никой не вярваше, че можем да изградим добър клуб. 

Година и половина живея тук, за да се опитам да направя феновете щастливи. Да организираме клуба, както искаме. През настоящия сезон бяхме добри и мисля, че правим нещо добро. Не очаквах толкова бързо да спечелим медал и да стигнем в Европа, но след няколко мача от началото на сезона усещах, че това може да се случи. В крайна сметка днес направихме история. 

Антон Узунов
24 снимки

За нас е важно да използваме краткото време между този мач и началото на първенството. Целта ми е да се представим добре в мачовете в България. По-важно е как ще се представим в първенството. Трябва да мислим концентрирано. Някъде на 21 юли ще бъде първият мач в Европа и тогава ще мислим за него. Трябва да направим добър подготвителен лагер и да бъдем готови за първенството. 

Всеки 6 месеца искаме да доведем играчи, които да повишат нивото. Скаутите ни работят много добре. Те ми показаха играч, който са намерили - с профил, подходящ за нашия стил. Правят го за всяка една позиция. Близо сме да направим още 3 трансфера. Искаме да привлечем 4 или 5 играчи. 

Още от първия мач през 2022 година усетих, че феновете са зад нас. Направихме нещо страхотно заедно. Ако играем на "Колежа", тази вечер щеше да има 22 000 души. Хората заслужават този стадион. Надявам се, че политически този проблем ще бъде решен. 

Всички класирали се отбори за евротурнирите искаме да представим българския футбол по най-добрия начин. Мисля, че ще успеем да го направим", заяви Валентич.