Треньорът на Ботев Пловдив - Азрудин Валентич коментира причините, довели до домакинската загуба от Хебър. Според него не се е случило нищо фатално и най-важното е да се намери начин отборът да се върне на победния път. 
 
"Започнахме доста бавно, не създадохме почти нищо през първата част. След почивката заиграхме по-добре, но пък дадохме възможност на съперника да направи  преход няколко пъти и така дойде и голът в нашата врата. Показахме по-високо темпо през второто полувреме, имахме и добри шансове да вкараме. Голът на Хебър обаче уби нашата инерция. 
 
Не мисля, че Хебър беше по-добрият отбор и заслужаваше да спечели. Не искам да се оправдвавам с липсата на играчи. Ще кажа само: ако трима не играят - добре, но когато са 5-6-7...уау.
 
Това, което градим, не трябва да е само еуфория и трагедия. Загубихме един мач, но имаме още 30. Феновете реагират, но играчите не могат да реагират така. Трябва да работим и да се завърнем бързо.
 
Нямаме много време да анализираме. Треньорът на Хебър се опитва да държи линиите една до друга, ако имаше повече качество в атака, щяха да ни накажат още повече. Днес обаче не гледаме към Хебър, а към нашето представяне", заяви Валентич.