Наставникът на Ботев Пловдив – Азрудин Валентич, говори по много теми пред медиите след загубата на неговия тим с 0:2 на „Герена“ от Левски. Босненският специалист сподели, че според него съдиите в България трябва да вдигнат нивото си, за да може и българският футбол да се подобри.

„Ние имахме лоши периоди през първата част. Не съм доволен, че им дадохме много възможности, поеха инициативата и влизаха лесно в наказателното поле. Трябваше да убием тяхната преса. През втората част пресирахме по-добре, като цяло и се представихме по-добре. През последните 10 минути те убиваха играта, да, това е част от играта и аз го уважавам. Мисля, че заслужавахме по-добър резултат от срещата. Те са в добър момент от сезона си. Българският футбол има нужда от Левски, това е важен клуб“, започна Валентич.

Антон Узунов
50 снимки

„Аз искам да изградим отбор по мой тертип. Не може да вземем наведнъж шестима нови. Нашата идея е да взимаме на всеки шест месеца по двама нови. Левски през зимата взеха шестима нови и ги пуснаха веднага в игра, не искам нещата да станат по този начин“, продължи босненецът.

„Имаме нужда от повече играчи с характер. Имаме много млади играчи, футболисти, които да носят отговорност. Аз не мога да коментирам други играчи, особено когато имат договор. В момента Кръстев е играч на Левски. Той е добър футболист, определено, оценявам го. Видяхте как разпределя топката наляво и надясно“.

„Ранните голове оказаха сериозно влияние, казах на момчетата, че това не е Пари Сен Жермен все пак. Знам, че е важно да започнеш добре,дори като футболист го знаех. Не мога да кажа дали това беше дузпа, защото не видях. Българският футбол ще премине на следващо ниво, когато се играе по европейски и реферите също вдигнат нивото си“, завърши той.