Бившият треньор на Лудогорец - Валдас Дамбраускас, коментира пред DIEMA SPORT и предаването „Домът на футбола“ шансовете на "орлите" отново да спечелят шампионската титла. Литовският специалист в момента е треньор на ОФИ Крит и се радва на добри моменти в Гърция. 
 
"За мен винаги е голямо удоволствие да говоря за българския футбол. След престоя ми в Лудогорец, работих в Хайдук Сплит, а от края на октомври съм в ОФИ. Предизвикателството беше голямо, тъй като тогава отборът беше на последно място в класирането, но по време на паузата за Мондиала в Катар стабилизирахме нещата и свършихме добра работа. След това спечелихме доста точки и мисля, че няма да изпаднем. Футболът в страните на Балканите много си прилича, но мога да кажа, че в Гърция е малко по-силен от България.
 
Следя българското първенство и вярвам, че интересните мачове тепърва предстоят. ЦСКА продължава да държи  първото място в класирането, но аз се надявам серията от 11 поредни титли на Лудогорец да не бъде прекъсната. Наясно съм, че нищо не продължава вечно, но имам лични симпатии към тима от Разград. Следя внимателно още Локомотив София заради Станислав Генчев, който според мен върши страхотна работа. Той е от треньорите с най-голям потенциал в България и съм сигурен, че ще има дълга и успешна кариера. 
 
Лудогорец преминава през труден период, защото имаше смяна на играчи, дойдоха български играчи, които трябва да бъдат гръбнака на отбора. В България има голяма липса на търпение към треньорите. Смятам, че Шимунджа вършеше прекрасна работа, както сега и Ивайло Петев, на когото обстановката в клуба му е позната. 
 
Сигурен съм, че напрежението и в ЦСКА се покачва с всеки мач. Независимо какво ще се случи до края, трябва да ги поздравим за представянето им този сезон, което не е толкова зрелищно, но е впечатляващо откъм резултати. Най-важният фактор ще бъде постоянството, защото дори и при 6-7 точки преднина, напрежението  сковава играчите. Плюс за Лудогорец ще е съблекалнята, която е по-опитна и знае как се печелят титли при това напрежение. Очаквам интересен финал в първенството", коментира Дамбраускас.
 
Какво още каза бившият наставник на Лудогорец - гледайте във видеото