Треньорът на Лудогорец Валдас Дамбраускас коментира пред DIEMA SPORT представянето на отбора при успеха с 3:1 над Динамо Тбилиси в последната контрола на българския тим от лагера в Турция.
"Това беше труден двубой за нас. Съперникът има добре организиран състав, за мен беше интересно как ще се представим срещу отбор с трима централни защитници.
 
Изиграхме две различни полувремена. Първото беше по- трудноу не се орентирахме добре, имахме проблеми и с пресата. След почивката сменихме подхода - пресичахме пасовете още в половината на съперника и това беше ключово за представянето ни.  
 
Не сме в перфектната форма, но физически стояхме по-добре от съперника. Имаме много бързи играчи, но през първата част не ги използвахме. Не мога да кажа много за играта ни в дефанзивен план, тъй като съперникът не  атакуваше често. Вкараха ни отново ранен гол и това още веднъж показа, че трябва да работим върху тези грешки в защита", обясни специалистът.
 
Дамбраускас отказа да дава оценки на представянето на отбора на лагера в Турция.
 
"Оценките се дават в училище, а ние сме на много сериозно професионално ниво. Лагерът беше добър, опознах футболистите, но процесът на комуникация е сложен и тепърва ще се подобрява. 
 
Готови сме, колкото и другите отбори в българското първенство. Играчите са поизморени физически и психически. Трабва да отбележа, че нямахме възможност за много тренировки с оглед на сгъстения цикъл от контроли", добави литовецът.