Отборът на ЦСКА 1948 постигна престижна победа в последната си проверка преди старта на сезона в efbet Лига.

„Червените” на старши треньора Атанас Рибарски се наложиха с 2:0 при визитата си на Арис в Солун. Двубоят се игра при доста сериозна жега, но в крайна сметка българският тим се поздрави с успех. Мачът бе прекъсван няколко пъти, за да могат играчите на двата тима да пият вода.

Точни за столичани се оказаха Стоян Стоичков и Георги Русев. И двете попадения паднаха през второто полувреме, като през първата част чистите голови положения почти липсваха.

Преди днешния сблъсък, ЦСКА 1948 записа в контролите една победа срещу Сепси, равенство срещу Марибор и две поражения от Динамо Загреб и Панатинаикос. „Червените” проведоха основната част от подготовката си в Словения.

ЦСКА 1948 стартира новия сезон в България с мач срещу Левски.

В 5-ата минута Георги Русев центрира опасно към Антонио Вутов, но бранител на домакините пресече подаването. Три минути по-късно Елитон бе изненадан в отбрана, след като трима играчи на домакините го атакуваха. Бранителят загуби топката, която попадна в Грей. Той от своя страна центрира остро в наказателното поле, но нито един футболист в жълта фланелка не успя да засече подаването.

След четвърт час игра ЦСКА 1948 стигна до добра възможност. Русев бе изведен отдясно и веднага подаде в малкия пеналт към Вутов, който обаче бе блокиран и не успя да стреля добре. Арис отговори с далечен шут на защитника Одубаджо, който обаче не затрудни Ганев.

Българският тим направи много добра бърза атака отляво, която завърши с хубав удар на Русев, който обаче прати топката над вратата. В 28-ата минута домакините бяха близо до откриването на резултата с известна доза късмет. Дарида получи в наказателното поле и стреля силно, но Ценов подложи крак. Топката придоби интересна траектория и застрашително полетя към вратата на Ганев, който нямаше как да се намеси. В крайна сметка топката излезе в корнер след който не последва нищо опасно за ЦСКА 1948.

В 33-ата минута солунският тима стигна до свободен удар в близост до наказателното поле на ЦСКА 1948. Домакините обаче не успяха да се възползват по най-добрия начин. Секунди по-късно Генади Ганев трябваше да боксира топката след ново центриране пред него. След като изби, вратарят пробва да улови, но не се разбра със Симеон Петров пред себе си. Ганев изпусна топката, но около него нямаше футболист на Арис, който да нанесе удар.

В 36-ата минута Ганев показа класа като изби много опасен удар на Северио, който се оказа най-съобразителен в наказателното поле на „червените” след грешка при изнасянето на топката от страна на българския тим.

Две минути преди почивката Палма пробва да изненада българския страж с далечен шут, но топката попадна в обсега на Ганев и той улови. Първата част завърши с нов изстреля към вратата на ЦСКА 1948, този път на Северио, но и той нямаше успех.   

Втората част започна отлично за ЦСКА 1948. Появилият се на почивката Стоян Стоичков успя да изведе българския тим напред в резултата. Самият Стоичков открадна топката от футболист на Арис при опита му да организира контраатака. Младокът напредна и с удар от близо двайсетина метра успя да затрудни гръцкия страж. Вратарят на домакините не действа много добре и при опита си да избие коженото кълбо го отклони в собствената си мрежа.

В 60-ата минута ЦСКА 1948 увеличи преднината си след образцова контраатака. Пишчевич получи пред наказателното си поле и веднага намери свободния отляво Педриньо. Той напредна и от своя страна изведе Том Рапнуи в пеналта. Бившият играч на Тулуза видя включилия се около точката над узпата Георги Русев и му подаде. Крилото на „червените” без проблеми стреля и реализира втория си гол по време на лятната подготовка.

Най-чистото положение за домакините дойде едва в 80-ата минута на срещата. След атака отляво топката бе центрирана в наказателното поле, където Михалис Панагидис е оставен непокрит. Футболистът на Арис стреля с глава, но Даниел Наумов се намеси авторитетно и изби с крак.

FT АРИС – ЦСКА 1948 0:2

0:1 Стоичков 49', 0:2 Русев 60'

Арис: 23 Куеста, 14 Брабец, 4 Фабиано, 3 Ферари, 22 Одубаджо, 77 Панагидис, 5 Руп, 16 Дарида, 11 Саверио, 17 Палма, 9 Грей

Старши треньор: Апостолос Терзис

ЦСКА1948: 33 Генади Ганев, 4 Мики Орачев, 5 Елитон, 87 Симеон Петров, 10 Георги Русев, 7 Талис Енрике, 18 Ивайло Чочев, 20 Антонио Вутов, 21 Емил Ценов, 24 Ерденис Гурища, 99 Радослав Кирилов

Старши треньор: Атанас Рибарски