Португалските клубове, в които Никола Спасов е играл в миналото показаха уважението си към бившия си стрелец. Фарензе, Салгейрош, Пасош де Ферейра, Бейра-Map и Рио Аве го почетоха и пуснаха възпоменателни съобщения.

"Тъжната новина разби сърцата ни - напусна ни Никола Спасов, нападателят, който се записа в историята на Пасош де Ферейра.

През сезон 1989/90 той вкара 34 попадения за клуба. После ни помогна да се класираме в елита. След това отбеляза и историческия ни първи гол в него - 1:1 срещу Торензе на 18 август 1991-а. В същия този сезон Спасов се превърна в голмайстора на клуба с 11 попадения, които помогнаха да останем в елита.

Спасов е роден в София (България) на 15 декември 1958 година и в Португалия играе още за Ферензе, Салгейрош, Бейра-Мар и Рио Аве. Винаги е оставял отпечатък на голям голмайстор, както го правеше в Пасош де Ферейра. След края на кариерата си като играч, бившият нападател се заема с треньорска кариера и за последно водеше ПФЦ Монтана от българската първа лига.

Заради двустранна бронхопневмония, причинена от COVID-19, Никола Спасов не успя да се пребори и почина в Монтана на 61-годишна възраст.

Неговият брат Юлиян Спасов също е представлявал Пасош де Ферейра за няколко сезона. Към него и цялото семейство Спасови, Пасош де Ферейра поднася най-сърдечните си съболезнования", написаха от клуба в официалната си страница.