Във вторник стана ясно, че Пирин Благоевград е останал без треньор, след като наставникът Красимир Петров си е тръгнал. Както Gong.bg писа по-рано, причините са комплексни, но главната е в решението на ръководството да върне в отбора отстранените лично от него Николай Бодуров и Петър Занев. За решението му е повлияла и декларацията, с която феновете поискаха оставката му. 

Сега от ръководството на клуба вече обсъждат няколко имена, които да поемат треньорския пост. Почти сигурно Васил Петров, който по документи е старши треньор на тима заради необходимия лиценз Про, ще води отбора срещу Септември София в двубой от 15-ия кръг на efbet Лига идния понеделник. Той вече го е правил няколко пъти през годините като временен треньор.

startphoto.bg
71 снимки

Сред обсъжданите имена обаче и това на бившия треньор на Миньор Перник Христо Янев и Влади Вутов, който за последно бе в Ботев Враца и дори води тима в един мач – с Лудогорец. От лятото в плановете на благоевградчани е и Ангел Стойков, който обаче остана начело на националния ни отбор до 19 години.

В същото време собственикът на Пирин – Пол Белогур, е поставил ултиматум към отбора. Вчера сутринта той е имал онлайн връзка в съблекалнята на стадиона. Бизнесменът е поискал задължителни 6 точки от следващите два мача – домакинствата срещу Септември и на Локомотив Пловдив.