В Нидерландия все още говорят за футболистът на Левски Стайн Спиерингс. Халфът пристигна на „Герена“ през зимата от Валвайк. Но изглежда, че бившият му клуб не го забравя.

Няма и как да го направи, след като Спиерингс се превърна в герой за тима преди точно година. В решителния плейоф за влизане в Ередивизие, Валвайк се изправи срещу Го Ахед Ийгълс. В първия мач двата тима бяха направили нулево равенство, но на реванша феновете ги очакваше голово шоу и истинска драма в заключителните минути. На 28 май 2019 година Стайн Спиерингс влиза в историята на Валвайк. Халфът на „сините“ първо удвоява преднината на тима си в 38-ата минута, а в петата минута на продължението забива изключително красив гол, който прави резултата 4:4, а три по-късно Валвайк триумфира и печели промоция за Ередивизие.

„Имахме чувството, че няма как да ни победят, но Спиерингс ни вкара нов гол. Толкова неща се объркаха тогава. Обърнах се точно, когато той стреля към вратата и видях гола само за една секунда, а след това всичко беше мъгла. Сънувах кошмари след това“, споделя защитникът на Го Ахед Ийгълс Ричард ван дер Веене.