Единият от собствениците на Локомотив Пловдив Христо Крушарски е вдигнал мерника на треньора Александър Томаш. Причината е изключително лошата серия, в която се намира отборът.

Онзи ден “черно-белите” отпаднаха от Купата на България след 0:4 от Лудогорец в Разград. След като дълго време водеха в първенството, те вече са на четвърта позиция, на 7 точки от временния лидер Черно море. В последните 9 шампионатни мача Локо има само една победа, равенствата са 4, като също 4 са и загубите. 

Крушарски гласи за треньор Христо Златински, който води дубъла, пише bgderby.com. Проблем е, че той няма Про лиценз, но такъв има шефът на школата Димитър Палазов и двамата може да работят в тандем. 

Факт е, че нещата в Локо не вървят. Изпълнителният директор Павел Колев разкри, че Крушарски и другият съсобственик - Адам Сотков, водят борба за надмощие, а от това страда клубът. Той призна и за финансови проблеми. 

Сотков поиска Колев да депозира оставката си в понеделник, но шефът получи подкрепата на Крушарски. Ако обстановката не се подобри, готовност да си тръгне изяви и спортният директор Илко Пиргов. На 9 декември има събрание на акционерите и там ще се изяснят доста неща.