В отбора на Левски очакват да получат съвсем скоро 800 000 долара. Тази сума ще дойде от сделката с Найджъл Робърта, след като американският Ди Си Юнайтед представи официално нидерландеца.

Финалът на сделката се забави доста, след като се наложи нападателят да стои известно време под карантина заради пандемията от СОVID-19 и чак след това да минава през обстоен медицински преглед. Договорът обаче вече е факт, а Робърта дори и дебютира за новия си отбор.

Lap.bg
18 снимки

Първоначално Левски ще вземе 70 процента от трансферната сума за нападателя, която е между 1 200 000 и 1 300 000 долара. Именно по този начин се формират споменатите вече 800 000 долара, пише „Мач Телеграф“.

Останалите 30 процента от договорената сума ще дойдат на „Герена“ чак през следващата година. Парите се очакват с нетърпение в клуба, за да може футболистите да получат забавените си с няколко месеца заплати.


Следете ни навсякъде и по всяко време с мобилното приложение на Gong.bg. Можете да го изтеглите от Google Play, App Store и AppGallery.