Директорът на Академия Левски Йончо Арсов даде интервю пред клубната телезивия, в което направи разбор на изминалия сезон. Школата на "сините" постигна най-добрите си резултати от 2012 година насам. 

"Изказвам благодарност към всички служители на Левски и в частност на тези в школата. Всеки един е допринесъл към развитието, успехите и израстването на школата през този сезон. Класиранията са впечатляващи. В елитните групи класирането е най-доброто от 2012 година насам. Имаме и два отбора, които са класирани на полуфинал за Купата на БФС. Мачовете ще бъдат изиграни в края на лятото или най-късно през есента. Ще има възможност да бъдат завоювани още два трофея. Има няколко аспекта, които са по-важни от самите класирания. Първият е, че успяхме значително да развием качествата на нашите футболисти. Втория е, че всички отбори на футбол 11 завършиха на първите две места в своите класирания. Това говори за добра работа във всички набори и цялата академия. Това говори, че не се съсредоточаваме в работа само в един набор, а във всички", заяви Арсов.

"Третият аспект е, че чрез завоюването на първи места и титли, ние успяваме да калим в младите футболисти на Левски воля за победа и манталитет да бъдат на върха. Това са добродетели, които са възпитавани в мен самия, когато съм бил в тази школа. Искаме да пренесем това ДНК на Академия Левски и в бъдещите поколения", добави още той. 

"Бих могъл да кажа много неща за преструктурирането и новите неща, които въведохме. Това би било предмет на един много по-дълъг разговор.Факт е, че тези нововъведения дадоха своите положителни резултати. Факт е, че много от играчите от Академията бяха поканени през сезона от Петър Хубчев да водят тренировъчен процес с първия отбор. Това са над 15 футболисти. Осем от тях бяха на лагерите в Добринище и Турция. Марин Петков и Костадин Илиев изкараха цялата зимна подготовка с първия отбор, а Марин дори успя да направи дебют", продължи Арсов. 

"Пандемията се отрази неприятно на целия свят. Нашата школа трябваше да се напасне към тези нови условия. Подготвихме и разпратихме индивидуални програми, в които се работеше шест дни от седмицата. Те се сменяха на всяка седмица. Провеждахме и онлайн тренировки. Бяха дадени и домашни задачи за използване на технически елементи в домашни условия. Тренировъчният процес не беше на оптималното ниво. Децата се завърнаха с голямо желание и глад за футбол. Функционалното им състояние също е добро. Вижда се, че всички са спазвали стриктно програмата. Имах обратна връзка от Петър Хубчев за Марин Петков, който провежда тренировки с мъжкия отбор и той ми сподели, че е доволен от състоянието му, след тежките занимания. Това говори за отговорност и дисциплина на младите футболисти по отношение на домашната подготовка по време на пандемията", каза шефът на школата.

"През новия сезон оптимизирането на структурите в Академията продължава. Премахваме отборът на U-18 и най-добрите футболисти родени 2002 и 2003 година се обединяват в U-19. От друга страна ще има оптимизиране и в персонала. Вече направихме рокади в треньорския състав и екипи. Целит, които си поставяме през новия сезон, са тези, които бяха поставени и при нашето идване в клуба. Развитие на качествата на футболистите - личностните, спортно-техническите и менталните. На база на това развитие, искаме да постигнем и желаните резултати", заяви Арсов.