Защитникът на Славия и националния отбор на България по футбол Андреа Христов може да се завърне на Апенините с екипа на Фрозиноне, съобщават tuttomercatoweb.com и tifocosenza.it.
Според второто издание, което е специализирано за отбора на Козенца - игралият преди време при тях Андреа Христов, е съвсем близо до подпис с Фрозиноне. Ако разбира се, в последния момент не бъдат изпреварени от полския гранд Легия (Варшава).

За Христов завръщането на Апенините ще бъде в добре позната обстановка, тъй като той има вече 6 месеца под наем пак в Серия Б.

Твърди се, че Андреа може да се върне в Козенца, който обаче се бори здраво за спасението си от изпадане. Според сайта cosenzachannel.it, тимът ще се опита да си осигури нападателя Симоне Мадзоки, който е в Тернана. Мадзоки обаче е собственост на Аталанта и те ще поискат бергамаските да им го пратят като преотстъпен за втората част от сезона.

В доста по-добра позиция е съставът на Фрозиноне, който е 8-и и заема последната позиция на плейофите за влизане в Серия А. Във Фрозиноне вече имаше българско присъствие преди няколко сезона, когато Александър Тонев игра за тях в елита на италианския футбол.

"Андреа Христов изглежда е по-готов играч. Българският централен бранител е свързван с Фрозиноне от TuttoMercatoWeb. 22-годишен, бивш футболист на Козенца, в момента действащ в Славия София и брат на Петко, който играе за Специя. Към него има интерес и от варшавската Легия. Понастоящем наличните централни защитници са само Федерико Гати и Пшемислав Шимински, но дори и с очакваното завръщане на Николо Бригенти, вариантите са малко", пише по темата tg24.info.