В Хърватия намериха отговор защо Левски може да стигне до фалит. Според slobodnadalmacija.hr “сините“ са застигнати от „Проклятието Хайдук“. Медията твърди, че столичани заедно с Жилина, Андерлехт и Шалке са пред прага на фалита. Причината е, че отборите са се изправяли в близките години срещу Хайдук Сплит в евротурнирите.

38 снимки

„Левски е на прага на фалит. Гледахме подобен филм преди месец и половина, но със словашкия Жилина в главната роля. Андерлехт и Шалке също са във финансова криза...И всички те, с изключение на финансовите проблеми, които се получиха заради пандемията от коронавируса, навремето са се изправяли срещу Хайдук в евротурнирите. Сякаш филмът „Проклятието Хайдук“ има повече продължение от „Хелоуин“ и „Петък 13“ взети заедно. Бездната ще погълне всеки, който се докосне до Хайдук в Европа. Много европейски съперници на „белите“ през последните години бяха извадение в третите нива на местните шампионати...С пандемията от коронавируса сякаш това проклятие дори е настъпило педала на газта“, написаха в Хърватия.

Левски игра за последно с Хайдук Сплит през 2017 година в квалификациите на Лига Европа. Тогава хърватите отстраниха „сините“ с общ резултат 3:1. Преди десет години „белите“ играха в груповата фаза на втория по сила турнир в Европа с белгийския гранд Андерлехт, печелейки с 1:0 на „Полюд“, но след това инкасират загуба с 0:2 в Белгия. Година по-рано словашкия Жилина отстранява Хайдук в Лига Европа с общ резултат 2:1. Докато двубоите с Шалке от турнриа за Купата на УЕФА датират от 1997 година, когато немският тим продължава драматично напред в турнира след общ резултат 4:4, но повече попадения на чужд терен.