Отзвукът в Европа от патовата ситуация в Левски не спира. В Хърватия обобщиха състоянието на „сините“ със заглавието - „Български гигант на ръба на фалита, директори и треньори подадоха оставки“.

LAP.bg
17 снимки

„В нова жертва на коронавируса в спорта може да бъде един от най-големите футболни клубове в Източна Европа – Левски София. Българският гигант е 26-кратен шампион на България, а сега е на ръба на фалита заради кризата, която разтърси света и спорта.

Левски е във финансови проблеми от дълго време, затова треньорът Петър Хубчев работи без да получава заплата от януари, а сега той, спортният директор Ивайло Петков и изпълнителният директор Павел Колев подадоха оставки, които скоро ще бъдат приети, оставяйки клуба без върха на пирамидата.

Клубът е засегнат от минали финансови проблеми, от кризата с коронавируса и невъзможността да се играе футбол. Сега може да се стигне до фалит, ако не се намери инвеститор в кратък срок. За последно Левски бе шампион на България през 2009 година, като най-големият му успех тогава бе четвъртфинала за Купата на УЕФА и влизането в групите на Шампионската лига“, написаха в Хърватия.