Локомотив Пловдив победи с 5:2 като гост двубоя си от петия кръг на efbet Лига срещу Арда Кърджали. Двубоят се игра на стадион "Локомотив" в парк Лаута в Пловдив.

В 11-ата минута на двубоя след центриране от пряк свободен удар и грешка на Караджов, Де Оливейра откри резултата в полза на "смърфовете". Четири минути по-късно отлична асистенция на Илиев намери в наказателното поле Карагарен и той направи резултата 2:0 в полза на Локо. В 44-ата минута след грешка в отбраната на Арда позволи на Ожболт на направи резултата 3:0 в полза на пловдивския тим.

Домакините в този мач имаха няколко добри положения през първата част, но така и не съумяха да създадат главоболия на Луков като Сам и Лозев не сполучиха да се разпишат.

Само 6 минути след началото на втората част Локомотив реализира и 4-ти гол. След пас на Ожболт и Бахтич се разписа. Арда се разписа във вратата на Локомотив, след като в 55-ата минута Марчев беше точен във вратата на Луков. В 72-ата минута Томашевич си отбеляза автогол, но 77-ата минута с перфектен удар отново той се разписа във вратата на Арда, за да направи резултата 2:5.

В крайна сметка до края на двубоя нови голове не паднаха и Локомотив Пловдив постигна крупна победа. С този успех "смърфовете" вече имат 10 точки и се изравниха в челото с Лудогорец и Левски, но шампионите са с мач по-малко преди дербито с ЦСКА. Арда е на 5-ото място с 8 точки.

Арда - Локомотив Пловдив 2:5
0:1 Де Оливейра (11), 0:2 Карагарен (15), 0:3 Ожболт (44), 0:4 Бахтич (51), 1:4 Марчев (55), 2:4 Томашевич (72-автогол), 2:5 Томашевич (77)

Ето и съставите на двата отбора:

Арда: Караджов, Лозев, Стоев, Гаич, Глишич, Мартинов, Марчев, Коконов, Ховсепян, Василев, Сам

Локомотив Пловдив: Луков, Малембана, Езе, Петрович, Карагарен, Витанов, Де Оливейра, Томашевич, Бахтич, Ожболт, Илиев

съдия: Никола Попов