В Бразилия отделиха специален материал за Рафаел Форстър. Централният защитник бе включен в сделката за Алекс Сантана от Ботафого и той ще получи шанс да играе за гранда от Рио де Жанейро.

Медиите в страната пишат, че бранителят ще получи големият шанс да се наложи в бразилския футбол, след като прекара близо пет години по терените на Източна Европа. Форстър ще се събере отново с бившия треньор на Лудогорец Пауло Аутуори, който лично е настоял за привличането му. Той се завръща по-опитен и ще се опита да покаже, че Интернасионал и Гояс са сгрешили с преценката си за него преди години.

Журналистът от известният сайт GloboEsporte.com Томаш Хамс споделя: „Форстър пристигна на 11-годишна възраст в младежките формации на Интернасионал и играеше като централен и ляв защитник. Той споделяше една стая в Академията с Алекшандре Пато и стана шампион на Южна Америка с отбора на Бразилия до 17-годишна възраст, но никога не игра професионално за Интер. Премина под наем в Наутико и после игра за по-малки клубове в страната, докато не стигна до Бразил де Пелоташ и работи с Роджерио Цимерман. Спечели много с тима“.

Друг репортер от GloboEsporte.com Гилерме Гонзалвеш пише: „Форстър имаше кратък престой в Гояс през 2015 година. Той бе под наем в тима по настояване на треньора Елио дос Аньос, с когото работеше в Бразил де Пелоташ. Той напусна клуба след треньорската смяна и изигра едва 19 мача. Притежава много физическа мощ и добър удар.“

В Бразилия отбелязват, че Форстър ще бъде най-опитният от петимата защитници в Ботафого. Именно това ще е големият шанс бранителят да се наложи на най-високото ниво в страната.