Считаният за нов наставник на Ботев Пловдив Асрудин Валентич все още не се е появявал на базата на "канарчетата", въпреки че сутринта се появиха информации, че той е в Пловдив. В момента в Коматево са двама представители на Зингаревич.

Единият е добре познатият Саша, който води преговорите със сегашните собственици от името на руския милиардер. Другият импресарио е испанец. Те са били посрещнати от Ангел Палийски и Асен Караславов, предава Plovdivderby.

Към момента обаче на базата не са забелязвани хора от ръководството на Сдружението, които на практика в момента са мажоритарните собственици. Не е изключено те да имат среща с 50-годишния босненски специалист, но потвърждение за това официално или неофициално - няма. Каквато и да е информация за това, колко близо е Ботев до сделка за прехвърлянето на мажоритарния пакет акции, едва ли ще се появи официално, тъй като Сдружението е поело ангажимент за пълна конфиденциалност по време на преговорите.

За 08.01.2021 е насрочено акционерно събрание, след което би трябвало да стане ясно дали Сдружението и Зингаревич са постигнали съгласие за сделка.

Вчера Trafficnews съобщи, че пловдивският бизнес е поел инициатива, с която да даде кредит на доверие към потенциалния нов собственик Антон Зингаревич. Няколко мощни компании, сред които и фирмата изпълнител на стадион „Христо Ботев” – ПИМК, искат да засвидетелстват подкрепа към руския инвеститор и да му помогнат за бюджета на тима за 2021 година чрез рекламни договори.

Илиян Филипов сам разкри повече за инициативата:

„Искаме да покажем на г-н Антон Зингаревич, че може да разчита на пловдивския бизнес при развитието на амбициозния му проект. Редица пловдивски компании вече се обединихме около идеята да осигурим част от бюджета на тима, като подпишем рекламни договори с Ботев Пловдив. Призовавам цялата „жълто-черна” общност, както и пловдивския бизнес, да се обединим около тази кауза и да дадем кредит на доверие към г-н Зингаревич”, каза Филипов.

Компаниите, които понастоящем са изявили желание да се включат са повече от сериозни: ПИМК, „Инса”, „Рефан”, „Клас Олио”, „Филкаб”, „Петко Ангелов” , „Международен панаир Пловдив” чрез Георги Гергов, Новотел Пловдив чрез Сава Чоролеев, „Юг маркет”, „Транспорт енд спедишън България“ ЕООД, ”Парти”, „Динамик електрик груп” , „ЕК Петрол”, „Атароклима”, „Фрутария”, BAUZENTRUM – Тодор Абаджиев, „Торо гранде”, „Аптеки 36,6”, „Експрес строй”, N&B, „Еладот”, „Профилинк” и „Бултекс 99”.

Припомняме, че пловдивският бизнес помогна на Ботев Пловдив при закупуването на дълга към „Рент Мениджмънт”, като дари над 100 000 лева за каузата.