Ботев Пловдив подготвя втори трансфер в рамките на няколко дни. Към „жълто-черните“ се очаква да се присъедини още един хърватин. Това е халфът Дамир Крайлах, пише „Мач Телеграф“. Той е роден на 16 април 1989 година и е юноша на Риека. От 2013 до 2018 година е бил част от Унион Берлин, откъдето преминава в американския Солт Лейк, на който е капитан от началото на 2022 година.

В началото на юни Крайлах е опериран, но вече е възстановен и се очаква да мине успешно медицинските прегледи в Коматево. Той има договор с клуба от Щатите до края на годината, но се очаква да договори неговото прекратяване и да подсили „канарчетата“ като свободен агент.

30 снимки

Ботев вече представи официално друг играч от страната финалист от последния Мондиал. Нападателят Мартин Секулич подписа, след като бе откупен от втородивизионния Рудеш.

В понеделник „жълто-черните“ привлякоха и защитника Хуго Бернард Ази, който е юноша на Монпелие. Бранителят  бе част от подготвителния лагер на Ботев в Турция, а от клуба уточняват, че през този сезон Ази ще играе за дублиращия тим на пловдивчани.