Бразилският нападател Игор Тиаго е договорил личните си условия с белгийския Брюж, съобщава „Het Nieuwsblad“.

Изданието разкрива, че ако сделката между „черно-сините“ и Лудогорец бъде финализирана, Тиаго ще получава заплата от 1,2 милиона евро на година. Договорът на бразилския нападател с Брюж ще бъде за период от 4 години.

„Със своите естествени голове и млада възраст Тиаго все още има много потенциал да се развива. Освен това той е едва в началото на кариерата си в европейския футбол, след като премина от бразилския Крузейро в Лудогорец през февруари 2022 г.“, пише изданието.

58 снимки

„Игор Тиаго притежава всички качества, които Клуб Брюж търси в набелязания нападател. Бразилецът има впечатляващ атлетичен профил с ръст от 1,90 метра. Освен това е млад и има много поле за развитие. Тиаго показва своята гъвкавост в Лудогорец, тъй като той не само е машина за отбелязване на голове с 14 гола – което го поставя на трето място в класацията за голмайстори на Първа лига – но има и пет асистенции. Освен това Тиаго има отлични физически способности и владее добре топката. С ръста си е опасен и във въздуха и печели много дуели“, пишат още белгийците.

„Качествата на Игор Тиаго го правят точно този тип нападател, който Брюж отчаяно търсеше миналото лято. Със своя голям талант, той може да бъде ценна инвестиция за Брюж и евентуално да окаже незабавно влияние на стадион „Ян Брейдел“. Ако сравним някои конкретни данни с тези на настоящите нападатели на Брюж Феран Жутгла и Роман Яремчук, Тиаго стои с глава над останалите. Важно е обаче да се подчертае, че има разлика в качеството между българската и белгийската лига, така че това трябва да се има предвид при сравнение“, завършва „Het Nieuwsblad“.