Българските футболни фенове се завръщат на стадионите още за рестарта на първенството. Премиерът Бойко Борисов се вслуша в молбата на феновете и още при подновяването на efbet Лига на 5 юни ще се допуска до 30 процента от капацитета на стадионите да бъде запълнен с фенове.

Заповед на министрите Кирил Ананиев и Красен Кралев стана факт и по този начин ще бъдат удовлетворени исканията на най-големите фенклубове в страната, които поискаха да отпадне забраната за присъствие на феновете по трибуните.

Първото голямо дерби, на което ще присъства публика след пандемията ще е Левски - Лудогорец на 5 юни от 21,00 часа. Очаква се на трибуните на стадион "Георги Аспарухов" да бъдат допуснати около 5500 души.

Ето я точната бройка фенове, които ще присъстват на Левски срещу Лудогорец

По 30% от капацитета на стадионите ще може да бъде запълнен в първите полуфинални мачове от турнира за Купата на България. Там през следващата седмица играят Локомотив Пловдив  - Левски (9 юни) и Ботев Пловдив - ЦСКА (10 юни). Те ще трябва да спазват изискванията, които ще бъдат записани в готвените заповеди от министъра на здравеопазването и министъра на младежта и спорта.

Ето и текста към заповедта:

Днес здравният министър издаде заповед, с която, считано от 05.06.2020г., разрешава провеждането на първенството за първа и втора професионална футболна лига пред публика, при заетост на местата до 30% от общия им капацитет и при настаняване на зрителите най-малко през 2 седалки.

Издадената днес Заповед № РД-01-289/02.06.2020 г. отменя Заповед № РД-01-287 от 30.05.2020 г.