Собственикът на Локомотив Пловдив Христо Крушарски и спортно-техническият щаб на „черно-белите“ са стартирали преговори с Диниш Алмейда да остане в клуба и след края на сезона, съобщава „Мач Телеграф“.

Договорът на бранителя изтича през юни и преди началото на втория полусезон имаше много спекулации за неговото бъдеще. Португалецът се превърна в един от лидерите в защитата на „смърфовете“ и за момента е незаменим за Александър Тунчев.

През зимата той не подписа нов контракт с пловдивчани и се заговори за негов трансфер в ЦСКА, където го искаше бившият му треньор Бурно Акрапович, но до такава сделка не се стигна.

В последните двубои на Локомотив Пловдив Алмейда се представя на висота и изигра много силни двубои срещу Берое и Лудогорец. Бранителят бе в основата за изравнителното попадение на „черно-белите“ срещу разградчани за Купата на България през седмицата.

"Черно-белите" разчитат на това, че миналият и през Монако бивш юношески национал на своята страна харесва живота в Пловдив, както и на факта, че заради пандемията трудно ще получи офертата, която заслужава.