Турският Коняспор започва активен летен трансферен пазар, а за момента като цел №1 е футболистът на Локомотив Пловдив Бирсент Карагарен, пише spor.haber7.com.

Зелено-белите не са доволни от представянето на отбора през миналата година, когато завършиха 11-и от 21 отбора в Суперлигата и сега започват мащабно подсилване. Твърди се, че те са имали интерес да привлекат Карагарен през зимата, но тогава не са успели да завършат сделката.

Коняспор се надява, че ще прибави към състава си този играч, който има договор за още една година, но без да плаща особено висока цена, се казва още в публикацията на медията. Така че сега не искат да оставят всичко на случайността и работят активно по привличането на българския национал.

В цялата си кариера Крагарен има 234 мача, 41 гола и 31 асистенции. От 2019-а година е национал на България и до момента е записал 12 мача, като все още търси първото си попадение с екипа на "лъвовете".

И докато Карагарен е първата им опция, която искат да завършат, клубът се е насочил след това към други две попълнения. Единият е Марко Фосати, италиански халф от Монца, а другият е Умут Наир, който играе като защитник в Хайдук Сплит.