Треньорът на Локомотив Пловдив - Александър Тунчев, ще даде последен шанс на тримата играчи на проби в следващата контрола. Става въпрос за австралийският нападател Милислав Попович, нигерийският халф Самсон Комолафе и Христо Иванов от Локомотив София.

Африканецът не игра в последната проверка с Етър (0:0) заради болежки. Той обаче остана на лагера в Сандански. Именно срещу местния Вихрен ще е следващият спаринг на "смърфовете". "Черно-белите" ще премерят сили с тима от Югозападната Трета лига в понеделник. За датата 31 януари пловдивчани търсеха съперник и вчера се договориха с бившия си наставник Емил Велев-Кокала, който сега е начело на Вихрен.

Именно след този двубой се очаква Тунчев да вземе окончателно решение за тримата играчи на проби. До момента Локо подписа само с двама – нападателя Ивайло Димитров и левия халф-бек Александър Василев.

Тестове доскоро караха още двама – Филип Колев и Мирослав Пушкаров. Първият бе освободен преди тръгването за Сандански, а вторият отказа да бъде тестван повече, каквото бе желанието на младия наставник.

Не е изключено и на Попович, и на Комолафе и Христо Иванов да бъдат предложени договори с оглед ограничения игрови потенциал, с който разполага към момента Александър Тунчев. Нигериецът вкара при проверката с Марица Пд, спечелена с 3:1.