Започваме със същия състав. Няма да има нови попълнения на този етап. Всичко е в движение и всичко е в зависимост какво ще продадем, казаха пред журналисти преди първата за сезона тренировка старши треньорът на „Арда 1924“ Александър Тунчев и спортният директор Ивайло Петков.

Те обясниха, че за новия сезон отборът е добре комплектован. Арда се е разделила само с един футболист - вратарят Иван Дичевскии и то по взаимно съгласие. Състезателите са в добра физическа форма, като никой от тях до сега не е съобщил, че има здравословни проблеми. 

Целите и за този сезон са място в първата шестица, каза Александър Тунчев и допълни, че днешната първа тренировка не е в пълен състав, защото чужденците в отбора ще се присъединят по-късно. Тунчев каза също, че с изключение на последните 2-3 мача, от които не е доволен, отборът се е представял на добро ниво и по думите му има израстване в сравнение с предишния сезон.

На този етап са ясни контролите, които отборът ще изиграе в България – срещу Димитровград и ЦСКА 1948, както и три в Турция. Въпрос на време е да намерим четвърта“, обясни спортният директор Ивайло Петков, който допълни, че идеята е да бъдат изиграни общо 6 контроли. Те ще са с „ЛНЗ“ – Черкаси, Украйна, Висла Краков, Рубин Казан. 

„Има интерес към наши футболисти, но 80 процента от нещата, които се изписаха по адрес на играчи на Арда не са истина“, коментира още Ивайло Петков. Той обясни, че не е имало интерес от страна на Левски към Мартин Стойчев, а от друг отбор, който не пожела да назове. И допълни, че сериозен интерес има за други футболисти, но докато не се случат нещата няма да обяви имена.