Старши треньорът на Локомотив (Пловдив) Александър Тунчев не крие, че е силно впечатлен от играчите в ЦСКА, които доста се доближават и до неговия профил като футболист. Централните защитници Юрген Матей и Мено Кох, които вече дават и допълнителна ефективност за състава на Стойчо Младенов. Солидното представяне на нидерландците в отбрана и силната им игра при статичните положение пред противниковата врата напомнят за периода на ЦСКА при Екзекутора на Ливърпул от сезон 2007/08.

Тогава обаче в защитата на тима ключовите футболисти бяха самият Тунчев, Вальо Илиев и Кирил Котев. Те вкарваха и немалко решителни голове и бяха сред големите лидери в състава.

"Факт е, че Кох и Матей действително са лидери в настоящия отбор на ЦСКА. Вкараха голове срещу Славия и Ботев Враца и трябва да сме много внимателни за тях при статичните положения. Сравненията с времената, в които играхме заедно с Вальо Илиев и Котев, може би са удачни, но мисля, че тогава бях част от като цяло по-силен отбор на ЦСКА. В момента обаче съм треньор на Локо Пд и трябва да се съобразявам с качествата и на своя състав и на настоящия "червен" отбор, за да постигна успеха, към който всички се стремим.

Ние сме наясно, че ще ни бъде трудно и на фона на представянето ни в последния ни мач срещу Царско село ще трябва да покажем коренно различно ниво. Работим за това и мотивацията в нашия състав наистина ще е на високо ниво. Ние оценяваме важността на мача и отговорността, която носим", заяви Тунчев пред "Мач Телеграф".