Александър Тунчев, който днес изпълняваше ролята на старши треньор на Локо Пловдив, сподели впечатленията си от срещата, спечелена от "смърфовете" с 1:0. Заместникът на Бруно Акрапович призна, че подготовката на отбора не е била на макс и благодари на футболистите за себераздаването. 

"Не беше никак лесно. Никога не е лесно срещу Лудогорец. Краят на първото полувреме създадохме ситуации, които не успяхме да реализираме. Второто полувреме също. Стояхме добре, опитахме се да ги пресирахме, защото знаехме, че ако оставим празни пространства, ще ни бъде трудно. Радвам се, че накрая отбелязахме", заяви Тунчев.

"С оглед на ситуацията, изхабихме доста сили. Отборът на Лудогорец, дори с 10 човека, е опасен. Стремим се да пресираме отборите, срещу които играем. Нямахме достатъчно време за подготовка, но това ще става по време на сезона."

"Едно голямо "Благодаря" на момчетата. Някои от тях имат 10 дни подготовка. Със сигурност не им е било леко, но се раздадоха максимално", допълни Тунчев. 

"Мачовете идват и минават. Днес ще се порадваме малко и от утре почваме да мислим за Ботев. Новият сезон ще бъде труден, надявам се да успеем да привлечем двама-трима футболисти, с които да вдигнем конкуренцията. Дано успеем да направим по-добро класиране в шампионата, спрямо предишния сезон." 

"Няма значение кой е треньор, ние работим през седмицата и всеки футболист знае какво трябва да прави по време на мач. Определено е по-лесно с обигран отбор. Футболистите са интелигенти, разбират бързо, ако се налага промяна." 

"Сезонът стартира по страхотен начин със Суперкупата, но трябва да го забравим. Ако лежим на това нещо цял сезон, няма да ни донесе нищо добро", завърши Тунчев.