Александър Тунчев иска Локомотив Пловдив задължително да се подсили с централен защитник. Наставникът на "черно-белите" може да се окаже без двама от тримата си бранители от есента. Милош Петрович вече напусна в посока гръцкия Ксанти, а Диниш Алмейда може да бъде продаден.

Така "смърфовете" ще останат само с трима бранители - Лукас Масоеро, Дейвид Малембана, който пропусна почти цялата есен заради контузия, и едно от последните попълнения - Кристиан Гомис.

Ако Тунчев иска да продължи да използва схемата с трима в ариергарда, то на всяка цена трябва да бъде привлечен още един защитник, тъй като тримата чужденци ще останат без алтернатива.

Реално на Локо в момента липсва конкуренция и при халф-бековете. Там са само Бирсент Карагарен и Момчил Цветанов. Младият наставник не искал да променя системата на игра, но ако тимът не се подсили най-вече в защита, това ще се наложи.

Тунчев и спортният директор Георги Иванов-Гонзо са запретнали ръкави по работата около зимната селекция, но засега няма особени резултати. Причината е малките заплати, които собственикът Христто Крушарски е склонен да даде на евентуалните нови попълнения. Факт е, че селекцията се бави, и с оглед ограничения игрови ресурс това силно притеснява спортно-техническия щаб.

 


Следете ни навсякъде и по всяко време с мобилното приложение на Gong.bg. Можете да го изтеглите от Google Play, App Store и AppGallery.