От Тръст „Синя България“, който е миноритарен акционер в Левски с повече от 5% от капитала, е поискал да се включат няколко допълнителни въпроса в дневния ред на общото събрание на клуба, предвидено за 9 ноември 2023-а година.

Те са насочени към изпълнителния директор на „сините“ Даниел Боримиров, който ще им отговори публично по време на ОС.

Въпросите касаят финансовата дейност на Левски от 2 май 2023-а година до 9 ноември 2023-а година, а също така и бъдещото финансиране на клуба.

Ето какво написаха от тръст „Синя България“:

Уважаеми Левскари,

Във връзка с предстоящото Общо събрание на акционерите в ПФК ЛЕВСКИ АД, което ще се проведе на 09.11.2023г., в качеството си на миноритарен акционер, притежаващ повече от 5% от акциите на клуба, Тръст "Синя България" включи в дневния ред допълнителни въпроси за разглеждане от Общото събрание, а именно:

Отчет на Изпълнителния директор за дейността на дружеството в периода от 02.05.2023г. до датата на провеждане на Събранието;

Отчет на Изпълнителния директор за изплатени задължения на Дружеството към Националната агенция по приходите в периода от 02.05.2023г. до датата на провеждане на Събранието и произхода на средствата, използвани за погасяването им, както и за размера на задълженията на Дружеството към Националната агенция по приходите (лихви и главница) към датата на провеждане на Събранието;

Представяне на разчет за погасяване на задълженията на Дружеството, паралелно с финансирането на текущата дейност на дружеството за 2024-та година.

Вярваме, че тези въпроси са от изключителна важност за съществуването на клуба и вълнуват не само акционерите в клуба, но и всички левскари. Ето защо считаме, че ръководството на клуба трябва да разсее всички съмнения относно съществуването и финансирането на клуба именно на предстоящото Общо събрание на акционерите!

Само Левски!