От Тръст "Синя България" обявиха, че официално са внесли искане за свикване на Общо събрание на акционерите, като сред основните им желания са избор на нов Надзорен съвет, както и освобождаване от отговорност на текущия. В момента членове на Надзорния съвет са Наско Сираков, Константин Папазов и представителят на феновете Петър Ганев. 

Прилагаме съобщението на Тръста без редакторска намеса: 

УС на Тръст "Синя България" иска да информира синята общественост, че на основание чл. 223, ал. 1 от Търговския закон, като притежател на повече от 5% от регистрирания капитал на дружеството, официално внесохме в деловодството на ПФК "Левски" АД искане за свикване на Общо събрание на акционерите.
 
Предвиденият дневен ред включва доклад за дейността на Управителния съвет на Дружеството и постигнатите резултати за изминалата година, представяне на изготвената план-програма за развитие на Дружеството, избор на нов Надзорен съвет, както и освобождаване от отговорност на текущия. Също така, отново включваме предложението си за изменения в Устава на Дружеството, които да гарантират неприкосновеността на клубните символи на Левски, което беше отхвърлено от мажоритарния акционер на предното Общо събрание.
 
С това си действие, Тръст "Синя България" иска да изкаже дълбоката си загриженост за случващото се в любимия ни клуб, но не само. От създаването си, нашата организация е работила единствено и само за добруването на Левски. Водени от това желание, ние неведнъж сме влизали в конфронтация с всички досегашни собственици. Същевременно, в годините доказахме възможностите си за конкретни действия в полза на клуба, съвместно както с ръководствата на ПФК Левски, така и с целокупната левскарска общност.
 
Изхождайки от гореизложеното, предвид критичната историческа ситуация, в която се намира Левски и спазвайки разбирането ни за следване на институционален подход, ние смятаме, че най-подходящият, легитимен и авторитетен форум за взимане на общи решения за бъдещето на Клуба ни е именно Общото събрание на акционерите. В допълнение искаме да добавим, че на 17.07.2021г. ще е изминала точно една година от предното такова.
 
Очакваме от ръководството на ПФК Левски да свика ОСА в най-кратък срок.
 
С уважение,
УС на Тръст "Синя България