Фасадата на трибуна Бесика е напълно готова, а до пълното завършване остава по-малко от месец. Изграждането на северния сектор стартира преди 16 месеца. Днес бяха наредени и останалите седалки, а с част от тях е изписана сакралната за клуба година 1926. За последния етап помогна импровизирана бригада от фенове и футболисти от представителния отбор като се включи дори и легендата Христо Колев (Бащата).

До окончателното пускане в експлоатация на трибуната остава да се завършат помещенията под нея, след което приемателна комисия да издаде акт 16. По всяка вероятност това ще отнеме още месец.

В същото време продължава изграждането на южната трибуна. Секторът е огледален на Бесика. Според отговарящият от името на Община Пловдив Костадин Язов, строителството върви с по-бързи темпове от планираните и е около четири месеца напред. Живко Желев - собственик на фирма Рудин ООД, която изпълнява обществената поръчка, към края на годината ще се пристъпи към събаряне и започване на строежа на трибуна Спортклуб.