Славия посреща новака Крумовград в първия мач от днешната петъчна програма на efbet Лига. Срещата между „белите“ и „жълто-сините“ е с начален час 14:00 и може да бъде гледана по DIEMA SPORT или проследена на сайта Gong.bg.

Двата тима се намират на доста различни позиции в класирането предвид своите цели и амбиции. Столичани делят последното място в класирането с другия новак Етър – двата тима имат по 8 точки. Крумовград обаче събра над двойно повече за полусезона – 18 и изглежда далеч от опасната зона към този момент.

При Славия ситуацията е доста динамична и отборът ще излезе с нов стар треньор в този мач. Златомир Загорчич застава на кормилото на „белите“ за трети път, след като Хосе Бакеро и Иван Колев бяха сменени в рамките на първите едва 14 кръга. Поражението от Хебър с 0:1 се оказа фатално за Колев, който бе освободен след само месец начело. В този мач с "гробарите" Георги Петков пък подобри собствения си рекорд за най-възрастен играч в елита.

Освен дълготрайно контузения Георги Търтов, в групата на Заги няма да бъдат още Светослав Вуцов и Кристиан Добрев. Самият сръбски спец няма да е на пейката на столичани, защото търпи наказание от предишния си престой у нас.

„Жълто-сините“ също не могат да се похвалят с пълен кадрови потенциал. Трайно контузен там е Александър Георгиев, който също като Търтов е юноша на Литекс. Двама от бразилците в състава на Неманя Миланович вероятно няма да вземат участие в мача – Патрик Луан и Диего Рапосо.

подкрепя българския спорт