Етър ще опита да спечели точки при гостуването си от четвъртия кръг в Първа лига срещу Черно море, категоричен е старши треньорът на "виолетовите" Емануел Луканов. Двата отбора се изправят един срещу друг в петък, 4 август, от 19:00 часа на стадион "Тича", а наказан за един двубой е защитникът на "виолетовите" Георги Ангелов.

"Отиваме да играем футбол и ако можем, да вземем нещо. Ще използваме нашите възможности и качества, дано запазим традицията от последните години Етър да не губи във Варна. Крум Стоянов и Илкер Будинов бяха на облекчен режим, но има време до мача", заяви старши треньорът Емануел Луканов пред клубния сайт.

Наставникът на "болярите" коментира и дали този мач е по-специален за него, след като дълги години работи във варенския клуб.

"Аз съм изкарал 9 години в Черно море, синът ми играе там, самият аз съм във Варна. Дори дебютът ми като старши треньор на "моряците" беше срещу Етър. Но сега просто предстои един мач, който ще мине и замине в историята. Мач като мач, приемаме го професионално. Той не е мач между мен и някой друг, а е Черно море-Етър. Действаме, подготвяме се, ще търсим да вземем нещо. Ако не загубим - идеално, ако е победа - още по-добре!", каза още Луканов. / БТА