Треньорът на Царско село Стефано Макопи обясни как се е стигнало до ексциите в края на мача с Локомотив Сф. Тогава дузпата, отсъдена за "царете" предизвика караници в тима на домакините, а собственикът на клуба Стойне Манолов влезе на терена. 
 
"Венци Христов и Реди Каса изпълняват дузпите в нашия отбор. В този момент обаче и двамата вече бяха сменени. Копола поиска да я бие и аз уважих желанието му. След това обаче на терена настана хаос, който излезе извън контрол. Извиняваме се на всички за това, което се получи", обясни Макопи.

Италианският специалист не пропусна да благодари на играчите и треньорите, с които работи в Царско село.

“Влязохме с желанието да спечелим мача, за да нямаме угризения и съжаление. Наистина комплиментите отиват към футболистите. Можеше да се развият по-добре нещата, защото изпаднахме. Искам да благодаря на екипа, на треньорите. На всички, които ми помогнаха много и ме водиха за ръка в българския футбол. Безупречни бяха, дадоха всичко по силите си. Не мога да искам повече от тях.

Със сигурност горчивината не е от мача с Ботев Враца, а от този, който изиграхме тук. Ако можехме да подходим по друг начин, да контролираме мача, със сигурност щеше да е различно.

Имаше трудности в началото. Футболистите ме гледаха странно, защото се чудеха защо има смяна на треньорите, като отборът беше почти изпаднал. Но пък двата хикса с първите два отбора помогнаха много за самочувствието и там намериха сигурност в собствените си възможности. Тичахме до самия край, беше много приятно приключение и евала на момчетата”, заяви Макопи.