Ботев Пловдив приема Етър в двубой от 9-ия кръг на efbet Лига. Срещата на стадиона в Коматево е от 20:15 часа и ще можете да я гледате пряко по DIEMA SPORT, както и да следите минута по минута с Gong.bg.
 
Официален дебют начело на Ботев Пд ще направи треньорският тандем Петър Пенчев и Георги Онов, който наследи напусналия Ферарио Спасов. 51-годишният Пенчев, който е бивш футболист на Ботев Пд, Левски, Спартак Пд, Хебър и Черноморец Бургас, притежава лиценз УЕФА Про. За него това няма да е първи период като наставник в мъжия тим на "канарчетата". През пролетта на 2009 г. пое отбора в тежко положение и го спаси от изпадане. 
 
В паузата на първенството "канарчетата" победиха с 4:2 аматьорския Гигант Съединение. 
 
В Ботев продължават да чакат развитие на финансовата ситуация в клуба, след като прокуристът Асен Караславов поиска акциите, за да ги даде на трета страна. 
Настроението в Етър е приповдигнато след равенството 2:2 с ЦСКА в предишния кръг. Треньорът Петко Петков няма да може да разчитана капитана Яни Пехливанов, който изтърпява наказание заради червения картон в края на мача с ЦСКА.
 
В шампионатната пауза отборът се раздели с опитния защитник Иван Скерлев по взаимно съгласие. В същото време се заговори за интерес на Левски към централния нападател Преслав Боруков, който е юноша на "сините".
 
Ботев Пд и Етър са на дъното в класирането - тимът от Велико Търново е последен с 1 гочка, а "канарчетата" са 12-и с 8 точки.