Треньорът от школата на италианския гранд Интер  - Симоне Дел 'Акуа, даде любопитно интервю пред Gong.bg, в което разкри как се работи и подхожда към младите таланти от школата. Неговият набор 2008 ще участва в турнира Атрим Супер Старс Къп 2020, който ще се проведе в Пловдив. В него ще вземат участие 104 отбора с над 1500 деца, родени от 2008 до 2012 година включително.

Специалистът разкри, че в академията на Интер са наясно, че не всички деца ще станат футболисти и затова най-важното е да станат мъже и добри хора.

Симоне Делакуа

източник: Gong

Треньорът коментира и предстоящия мач на Интер с Лудогорец, като сподели, че шансовете са равни. Той заяви още, не ще му е много любопитно да се запознае как се работи в школата на Лудогорец, която разполага с отлични условия.

Ето какво заяви италианският специалист: 

"Радвам се, че ще участваме в този турнир в България. Не знам много, като изключим правилата, но съм любопитен, тъй като сме много амбициозни.
Трябва да имаме много търпение, защото работим с деца. Много от тях сигурно няма да станат професионални футболисти. Затова най-важното е да пораснат като мъже и след това като футболисти.

Всеки иска да побеждава, но не винаги се получава. Нашите деца трябва да се научат да печелят, но нека да не забравяме, че загубите също са част от спорта.

Лудогорец до 17 години

източник: ludogorets.com

Футболът се променя. Затова трябва да знаеш как да се адаптираш. Но в крайна сметка доста неща си приличат с миналото. Съобразяваме се с тенденциите, но учим децата и на старите неща. Просто ги съчетаваме. 

Интер винаги гледа да взима най-добрите деца и Милано е пълен с такива. 

За Лудогорец знам, че играе в Лига Европа. Надявам се Интер да продължи. Мачовете са много сложни. Мисля, че двата отбора имат равни шансове. 

Не знам много за школата на Лудогорец, не знам как работят с децата, но съм много любопитен да го разбера".

Лудогорец до 19 години

източник: ludogorets.com