Огромни драми и скандали се стовариха върху един от елитните ни футболни отбори. В Дунав Русе, където от месеци играчите играят без да са получавали заплати са останали без наставник, след като снощи Людмил Киров е бил уволнен. Причината – изказванията на наставника, че в отбора вече не се издържа, че футболистите отказват да тренират и че всичко в Дунав е една голяма лъжа.

Скандалното обаче е кой го гони, след като на документи Дунав все още няма нов собственик.

„Извикаха ме снощи и ми казаха да си тръгвам. Днес чакам моя мениджър, за да разтрогна договора си и да си тръгна“, разкри Киров.

„Да, шокиращото е, че не знам кой ме гони. Аз така наречените нови собственици не съм ги виждал. Има едно подставено лице – Красен Кръстев. Кой обаче стои зад него, нямам представа. Питам аз кои са тези хора, няма адекватен отговор. Всъщност, отговорено ми беше, че в момента били на някакви яхти и щели рано или късно да се появят. Значи хората от яхтите ме уволняват. Ама те какви са – българи ли са, швейцарци ли са, шейхове ли са, от кой край на света са – пълна мистерия! Представяте ли си - уволняват ме, без да знам кои са шефовете ми. Ама аз и не искам да ги знам кои са", сподели още той.

"Знаете ли, аз съм щастлив човек в момента! Много щастлив! Благодаря на Господ, че ме отърва от този ад. Защото в Дунав си беше истински ад в последните месеци. Не се издържаше. Футболистите проявиха геройство", искрен е специалистът.

"Реално наистина съм уволнен от хора, които още не са поели официално властта. И в случая всеки на мое място би потърсил адвокат и би поискал обяснение чисто юридически може ли ей така да се уволнява някого. Но няма да го направя, защото искам час по-скоро да си тръгна!“, каза още наставникът пред "Блиц".