Сякаш покрай трансфера на Кирил Десподов и силните мачове, които изнася българският национал, един футболист остана малко в сянка. Това е Пиерос Сотириу. Няма да преувеличим, ако кажем, че нападателят се очертава като един от най-полезните футболисти на Лудогорец. На пръв поглед кипърецът не се набива толкова на очи, тъй като не блести с кой знае какви виртуозни изпълнения. Това обаче не го прави лош футболист. Напротив. В мачовете, които изигра до този момент, Сотириу показа, че напълно заслужено е твърд титуляр.

Той е футболист, който пасна идеално на агресивния стил на игра на Лудогорец. Освен че бележи голове, нападателят има неизчерпаема енергия и физически сили, като по време на целия мач не спира да тича и притиска противниковите защитници.

Прави впечатление, че е добре подготвен тактически и с движението си по терена отваря доста пространства на своите съотборници, в лицето на Десподов, Тектепей, Вандерсон или Каули. Доброто представяне на тримата до някаква степен се дължи на играта на Сотириу. Освен това нападателят умее добре да пази топката, което позволява на тима да се изнася смело напред.  

Неслучайно кипърецът измести от титулярния състав Клаудиу Кешеру. Знаете ли коя е най-голямата разлика между двамата? Сотириу е гладен за изява и успехи и изцяло е подчинен на отборната игра. Дори и с риск в някои мачове да не играе така, както му се иска. За него на първо място стоят указанията на треньора. Това ясно личи от тактическата дисциплина, която спазва. 

Кешеру е на обратния полюс. Играе както намери за добре, без да се съобразява с треньора и съотборниците си. Ръкомаха по време на мач, сърди се като е резерва или, когато го сменят. 

Проблемът на Кешеру е, че не успя да разбере, че на 35 години не е в състояние да играе важна роля на терена. Неговата задача в този момент бе да помогне на клуба да приспособи новите попълнения, а не да внася напрежение, като иска да играе във всеки мач. Нищо, че не може да издържи физически. И това е най-малкото...

Румънецът заслужава уважение за головете, които вкара за "орлите". Ако се върнем обаче 5 години назад и бъдем напълно честни, ще отчетем, че Кешеру нямаше почти никаква заслуга за класирането на Лудогорец в Шампионската лига. Ако си спомняте тогава той беше резерва на Мисиджан и Кафу, които бяха използвани като фалшиви деветки. И това по време на най-силните години на Кешеру...

Нека припомним и представянето на Лудогорец и Кешеру през миналата година в групите на Лига Европа.

По всичко личи, че решението на Валдас Дамбраускас да се лиши от услугите на румънеца е правилно. Отстраняването на Кешеру е част от успешния преход, който Лудогорец осъществява. Нали широко се коментираше застаряващия отбор на "орлите", който няма бъдеще. Сега, когато със състезатели като Сотириу има такова, роним сълзи по Кешеру. Независимо, че в лицето на Сотириу Лудогорец разполага с далеч по-млад, амбициран и полезен футболист. Конкуренцията в Европа е жестока. И, ако един отбор иска да успее, няма място за сантименти. Още повече пък за сръдни...