Холандското крило на Лудогорец  Джоди Лукоки може да премине в турския Трабзонспор, но максималната трансферна сума, която може да се плати е 1 милион евро. Това е цитиран да казва президентът на Трабзонспор Ахмед Агаоглу, цитиран от СNN Turk.

В началото на миналия сезон Трабзонспор привлече нигерийският нападател Антъни Нуакаме само за 1,1 милиона евро и той се превърна в истинска сензация с 10 гола в 28 мача. Идеята на Трабзонспор е да направи същото с Лукоки.

Вестник "Фанатик" пише, че от две години насам политиката на мениджмънта на Трабзонспор е да реализира работата си върху нискотарифни, но високопотенциални имена при трансферите. Така че, ако се вземеаДжоди Лукоки, очакванията са същите.

Преди няколко дни се появи информация, че самият Лукоки не иска да ходи в турския клуб, което предизвиква учудване предвид заплатите.

„Всеки нов футболист, който идва в Трабзонспор, трябва да бъде привлечен на адекватна цена. Такава е нашата политика, е цитиран да казва пред вестник „Фанатик” неназован представител на ръководството на клуба от черноморското крайбрежие.

Въпреки че в България е един от водещите футболисти, изданието обяснява, че Лукоки не е твърде популярен от другата страна на границата и го представя накратко. Трабзонспор се нуждае от крило и от десен бек, се допълва в текста.