Старши треньорът на Левски – Елин Топузаков, даде пресконференция преди домакинството на Берое от 27-ия кръг на efbet Лига. Срещата на „Герена“ е в неделя, 23.04, от 20:00 часа.

Бившият защитник разкри какви са кадровите проблеми в състава и какви мерки са взети с изпълнението на дузпите. Топчо разкри още, че няма нещо, което да го притеснява и е нормално в клуб като Левски да има напрежение.

„Илиян Стефанов все още е малко по-далеч от завръщане в основната група, имаме известни проблеми около окомплектоването на състава. Трябва да играем атакуващо, да създаваме положения, да печелим мачове и точки, трябва да сме в Топ 4. Всеки мач може да донесе позитиви, както и негативи“.

Startphoto.bg
15 снимки

„Достатъчно сме мотивирани да покажем пред публиката ни, че тяхната подкрепа може да се превърне в добра и офанзивна игра. Трябва да си вземем всички мачове до края, за да си гарантираме и място в Топ 6 и по-близо в Топ 4. Всеки се бори за това, естествено. Винаги има опасности и рискове във футбола“.

„Изборът не е много голям, ще подберем футболистите, които са в топформа, интересува ни утрешният мач. Тренировките и разговорите с футболистите през тази седмица бяха важни за мен и моя щаб, за да можем още да се напаснем и да им дадем още някои идеи. Не би трябвало линията да се нарушава в разгара на сезона, пак повтарям. Още повече, че Станимир Стоилов е поставил здрави основи и този отбор играе като добре смазана машина. Затова не виждам причина да се правят промени по тактиката и по начина на игра“, заяви Топузаков.

„В клуб като Левски няма как да няма напрежение. Или издържаш и продължаваш, или се отказваш и отпадаш от играта, както се казва. Няма нещо, което да ме притеснява. Футболистите вече преодоляват това, което се случи като фатализми в клуба. Тяхната задача е на терена. Футболистите не би трябвало чак толкова да се влияят, те трябва да се абстрахират и да покажат най-доброто от себе си на терена. Аз се чувствам окей, дължа всичко на Левски, Левски ме е създал като име, имам да давам много на Левски, защото съм получил страшно много. Нямам от какво да се притеснявам.“

LAP.bg
11 снимки

„Взели сме мерки за дузпите, определили сме двама щатни изпълнители, бият след всяка тренировка по 20 дузпи, но това не гарантира, че няма да пропуснем. С много повторение и много тренировки, ще се подобрим, сигурен съм“.

„Има израстване у доста от младите таланти в Левски, никой треньор обаче няма да ги хвърли в боя, не трябва да прегарят, трябва да са готови. Всеки треньор няма да пусне някого само защото е юноша, даром никой няма да получи нищо, трябва да си извоюват мястото“.

„Почти всекидневно с Наско Сираков и Даниел Боримиров постоянно обсъждаме спортно-техническите неща около отбора. Срещи със спонсори и такива неща, не е в моя ресор. Със Сираков и Боримиров постоянно говорим за формата на отбора. Времето ще покаже какво ще бъде бъдещето на Левски и развитието на този отбор“, каза още Топчо.