Старши треньорът на Левски – Елин Топузаков, говори на своята пресконференция след победата с 1:0 в гостуването на Ботев Пловдив. Той заяви, че отборът му трябва да работи още, за да реализира ситуациите, които създава.

Топузаков отчете важността на „сухите“ мрежи, които, според него, са в основната на добрите резултати в последните мачове.

„Един треньор винаги иска повече от собствения си отбор. Да, така беше, имахме немалко ситуации. Неточни удари още през първото полувреме. Второто полувреме пропуснахме да решим мача с второ попадение, защо не и с трето. Изглеждахме доста опасни в предни позиции днес. Трябва още да тренираме, да строим, за да можем да реализираме тези ситуации пред противниковата врата“.

start-photo.bg
88 снимки

„Оказа влияние в положителен смисъл. Такава емоция, такова съоръжение, перфектен терен, футболен празник. Постараха се и двата отбора да представят интересен двубой. Надявам се да има много повее такива съоръжения, хората да пълнят стадионите и да се радват на футбола, който предоставя любимия им отбор“.

„Не ми хареса така последните 5-6 минути, необяснимо за мен дадохме инициативата на Ботев. Имаше поредица от корнери пред нашата врата, които създаваха напрежение но се справихме. Този отбор е селектиран и изграден от Станимир Стоилов и е показал в тази поредица мачове, че опазването на „суха“ мрежа почти винаги носи успех и три точки на отбора. Ние трябва да спазваме това нещо и да играем още по-отговорно. Да не допускаме непредизвикани грешки в изнасянето на топката, оттам получаваме бързи контраатаки и евентуални опасности пред нашата врата“.

LAP.bg
96 снимки

„Всеки един ден е важен за мен и моя щаб. За футболистите също, защото те са направили един страхотен колектив. От нас се иска само да им даваме нужната мотивация и амбиция. Да подобрим бързината в атаките, да бъдем по-непредсказуеми. Да не прибързваме и да бъдем по-хладнокръвни пред гола. Създаваме достатъчно брой положения, но трудно ги реализираме головете“.

„Бяхме търпеливи и това владение на топката във времето на мача обезкуражи Ботев Пловдив и беше въпрос на време да спечелим мача. Съжалявам, че не вкараме и втори гол, за да узаконим победата и по-рано“, заяви Топузаков.